Litt fra livet, sett innenfra (eller fragmenter av selvbiografi)

Har aldri helt klart å bestemme meg for hva jeg skal bli når jeg blir stor, derfor har livet styrt meg mer enn jeg livet.

Litt for å oppsummere en del morsomme, ikke fullt så morsomme og av og til tragiske, og mange ganger alle ovennevnte, samt en del jeg ikke kommer på nå, sider av levd liv, har jeg også valgt å dele opp en del fragmenter fra forskjellige stadier.

Det kommer flere etter hvert, men noe er her allerede:

Det meste her er inntil videre passordbeskyttet, skriv hvorfor du vil lese til leo@leoz.no og vent tålmodig på svar, så kommer du inn, – om jeg liker forespørselen.

Kong Alkohol (den andre) (passordbeskyttet) er en tynn tråd som jeg forsøker å strekke fra egen vugge til idag, og selv om jeg spøker mye, har ikke den fortellingen fulgt meg i grava enda, – så kanskje noen andre tar akkurat avslutningen, da jeg sannsynligvis ikke er spesielt skrivefør rundt grav-tidene.

I den fortellingen legges det og lenker til mer utdypende stoff om de forskjellige livsfasene, hendelsene og gjerne produksjonene, – som har hatt en tendens til å følge meg i alle fall til skrivende stund, i en eller annen form.

Har og bodd forskjellige steder opp gjennom tidene, og skal legge geografisk plassering og evt. årstall som nøkkelord, sammen med det jeg ellers finner for godt.

Noen overskrifter/lenker fra de mer omfattende omtalene av livet, følger under, med en kort innledning.

Lenger ned på siden kommer det en årskalender, som inneholder hovedoverskriftene år for år, der de er dokumentert i en eller annen form.

«Her blir jeg… – til jeg blir kjeppjaga»

(Ikke passordebeskyttet 🙂

-tror jeg er hentet fra et portrettintervju Randi Undset skrev til Østerdalsjul i 90 eller 91. Det var begynnelsen på fortellermåten du sikkert gjenkjenner i mye av det jeg enda driver med.

Beretningen begynner med en haiketur opp Solørsiden, de mentale forberedelsene jeg selv mente jeg gjorde i forkant av «Vardøger» – en nattvandring på Glomdalsmuseet. Selve forestillingen blir etterhvert ganske godt dokumentert her.

Fortellingen er oppløpet til noe som skulle bli et ganske langt opphold i «grøfta øst for Hamar et sted» (Ole Paus). Sparker litt i alle retninger, og har både snev av sannhet og fiksjon i seg. Valgte tidlig å endre navn og en del personlighetstrekk på ensemblene, da jeg ikke visste hvor detaljert fortellingen kom til å bli, og enkelte kanskje ikke ønsker å knyttes direkte til enkelte episoder, – som bare er for bra til å ikke male med litt bred pensel.

Sett deg godt til rette, ha tilgang på diverse historiske oppslagsverk, kaffe e.l. og klikk her.

Lysglimt av Aftensol