Lille Julaften, ett snefattig, men smitterikt år.

Smitterikdommen begynner å nærme seg oljefondet i et globalt perspektiv, men her hjemme er vi som vanlig litt tilbakeholdne i så måte, selv om det drypper litt på oss også.

Og siden det er Jul og greier, føler jeg for å gi en lenge forsømt bekjent Oddsen, en frisk og ny gave; Det norske regionale mesterskapet i smittetilfeller. se for deg oddsen på Trøndelag versus Østfold, Bjerke møter Grorud, eller tråleren møter Hurtigruta…

Her er det duket for nye kommersielle bruksområder med daglige oppdateringer på de fleste flater, det er ikke bare en kamp om å være best, men og høythengende premier som ledige sykehjemsplasser, ledige sitteplasser på kollektivtrafikk, sparksykkelutleie og det kjente nyordet maskefalskneri.

At det ikke er grensesprengende er England og Frankrike to klare eksempler på. Kapasiteten ved grensene derimot er bra sprengt. Mulig et opposisjonsparti med mye oppslutning for tiden kan si noe om at globalisering ikke bare er ett gode… Kan hende det blir avfeid av en ikke helt ferdigutviklet president som «fake news»inntil han oppdager at her er det flere med felles sak.